Een energievergelijk met zonnepanelen

Veel mensen die zonnepanelen op hun dek hebben, denken dat het niet voordelig is om over te stappen naar een andere energieleverancier óf vinden het een hoop gedoe met de teruglevering van de stroom. Het is vaak lastiger te berekenen omdat je niet helemaal precies weet hoeveel stroom je nou precies terug levert. Heb je geïnvesteerd in zonnepanelen en wil je meer rendement hieruit halen? Dan adviseren meerdere energieleveranciers je om een energievergelijk te maken met je zonnepanelen.

Hoe werkt het vergelijken met zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen zal je rekening moeten houden met verschillende onderdelen. Zo heb je het huidige energietarief dat zo laag mogelijk moet zijn, maar een teruglevertarief dat je zo hoog mogelijk wilt hebben. Wek jij meer op dan dat je verbruikt? Dan heb je baat bij een hoog teruglevertarief. Verbruik je meer dan dat je opwekt, dan zal je moeten kijken naar een zo laag mogelijk energietarief. Zo ben je op elke manier het goedkoopste uit en heb je het meeste rendement van je terug geleverde stroom.

Start je energievergelijk voor een lagere energierekening

Tegenwoordig zijn er diverse partijen die je uitgebreid willen helpen bij het maken van een energievergelijk met zonnepanelen. Zij kunnen alles voor je berekenen zodat jij dit niet hoeft te doen. Het enige dat jij hoeft te doen is het aanleveren van de tarieven, verbruiksgegevens, de teruglevering en je persoonlijke gegevens. De energiespecialisten gaan daarna voor jou aan de slag om een kant en klaar energievergelijk voor je te maken. Zij bekijken het energietarief en het teruglevertarief van meer dn 23 energieleveranciers voor je en bekijken hoeveel rendement en/of kosten je kunt besparen op je energierekening.

Mocht je willen overstappen naar een andere energieleverancier? Dan regelen zij dat ook voor je. Ze zeggen je oude energieleverancier op en zorgen dat je wordt aangesloten bij je nieuwe energieleverancier. Het enige wat jij hoeft te doen is je zonnepanelen aanmelden bij de nieuwe energieleveranciers zodat zij rekening kunnen houden met je teruglevering. Start vandaag nog een energievergelijk via Consumind met zonnepanelen en bespaar op je energierekening óf maak winst op je stroom.