Besparen

Slim en duurzaam (ver)bouwen zal in eerste instantie een grote investering vragen, maar zal zich binnen no- time terugverdienen. De energierekening van een woning zonder isolatie of energiebesparende maatregelen kan namelijk behoorlijk wat schelen met een woning die slim en duurzaam ge- of verbouwd is.

Een duurzame woning is een woning waarvan de gestookte warmte minder snel uit de woning ontsnapt. Het aanbrengen van isolatie zorgt ervoor dat de woning de warmte minder snel verliest. Dit zorgt niet alleen voor een verhogend wooncomfort maar ook voor een besparing op de energierekening.

Naast het aanbrengen van isolatie is het ook mogelijk zelf energie op te wekken doormiddel van zonnepanelen. De zonnepanelen zullen energie verzamelen waarvoor u niets hoeft te betalen, want voor niets gaat de zon op! Voordat er genoten kan worden van gratis energie moeten de zonnepanelen wel geïnstalleerd worden en terug verdient worden. Omdat het een behoorlijke investering is neemt de terugverdientijd wel wat jaren in beslag, maar de jaren na de terugverdientijd is er een duidelijke winst te zien.

Ook kan er gekozen worden voor warmtepompen, warmtepompen zorgen met een klein beetje energie voor veel meer energie. Ze zorgen ervoor dat er genoten kan worden van energie zonder daar voor te betalen. De warmtepompen zorgen zelf voor energieopwekking en dat zorgt voor een behoorlijke besparing.

Om besparingen te doen binnen de huishoudelijke uitgaven en de energierekening kan er gekeken naar het besparen op luxe artikelen en andere ‘onnodige’ aankopen of goedkopere alternatieven. Om zonder een te grote uitgeven te doen maar toch energie te besparen kunt u slim en duurzaam omgaan met verwarmd water, gas en licht. Bent u niet boven maar brand er wel licht ? schakel het licht uit! Dit zal euro’s besparen op de energierekening. En ook led verlichting is zuiniger dan de normale verlichting, vervang uw oude lampen in led- lampen en bespaar hiermee energie en dus geld.